Concertul de Florii al Corului „Armonia”

Cu multă emoție sufletească,  în seara zilei de Florii, 01 aprilie 2018 ora 19.00 după slujba Deniei, în Catedrala Veche din Arad, a avut loc tradiționalul Concert pascal, susținut de Corul „Armonia”, sub bagheta dirijorului Ovidiu Boar. Corul activează de aproape 100 de ani în Catedrala istorică a Aradului.

Corul a interpretat un grupaj de piese religioase specifice perioadei Postului Mare, precum și imnuri din Săptămâna Patimilor cu multă încărcătură duhovnicească.

Concertul a fost prezentat de către preacucernicul părinte prof. univ. dr. Cristinel Ioja, decanul Faculății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, și preot slujitor al Catedralei Vechi, care a făcut referințe la trecutul corului catedralei, prezentând totodată și aspecte din viața compozitorilor, din repertoriul  cărora s-au interpretat piesele religioase.

La această seară de rugăciune cântată, a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte TIMOTEI, Arhiepiscopul Aradului, care în finalul concertului a adresat cuvânt de felicitare membrilor corului și distinsului dirijor. Totodată, Înaltpreasfinția Sa, a menționat importanța și valoarea acestui concert religios, în această perioada atât de însemnată pentru creștinii ortodocși.

La acest concert a fost prezent și părintele Train-Ioan Micoroi, parohul Catedralei Vechi, precum și alți părinți slujitori, și numeroși credincioși.

Marian Incicaș, cântăreț bisericesc

print

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*