90 la sută din poluarea cu CO2 din Bucureşti este cauzată de traficul rutier

Valorile maxime de poluare înregistrate în Bucureşti sunt determinate în proporţie de 90 la sută de emisiile rezultate din traficul rutier, pe locurile următoare clasându-se CET-urile (cinci la sută) şi industrie (patru la sută), relevă datele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului Bucureşti.

Potrivit ANPM, emisiile de dioxid de carbon reprezintă circa 90 la sută din emisiile totale şi sunt specifice proceselor de combustie, atât în centralele electrotermice, cât şi în instalaţiile de ardere industriale. În ceea ce priveşte emisiile de NO2, cele mai mari valori se consemnează în dreptul CET-urilor (74,21 la sută) şi din cauza traficului rutier (opt la sută). De asemenea, emisiile de dioxid de sulf (SO2) în proporţie de 95 la sută acestea provin de la CET-uri.

În februarie, nivelul de poluare din Bucureşti a fost oscilant, în multe dintre zone valorile admise de praf (pulberi în suspensie PM10 – n.r.) fiind în scădere, dar la capitolul poluării cu dioxid de azot (NO2) rezultatele au fost în creştere. AGERPRES

print

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*