Comitet de urgenţă în turism

Turiștii români aflați în afara granițelor țării și turiștii străini din România afectați de închiderea spațiului aerian al mai multor țări din Europa, inclusiv al României, pot apela, începând de astăzi, un telefon gratuit, 0800 868 282, pus la dispoziție de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, telefon la care se pot obține informații utile legate de oportunități de cazare și transport către țara de origine.

La inițiativa ministrului Elena Udrea, în cursul zilei de astăzi a fost constituit un comitet de urgență în turism, comitet din care fac parte reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, ai Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, ai Federației Patronatelor din Turismul Românesc și ai Asociației Naționale a Turismului Rural și Ecologic.

Membrii comitetului de urgență au convenit să pună la dispoziția turiștilor străini aflați în România, până la rezolvarea problemelor de transport spre țările de origine, oferte de cazare cu reduceri de 50% în orașele din țara noastră cu aeroporturi internaționale, precum și informații despre cursele operate de SNCFR și de principalii operatori români de transport rutier de persoane în Europa.

Referitor la turiștii români care se gasesc în străinătate, operatorii români de transport rutier de persoane au asigurat comitetul de urgență că vor suplimenta cursele spre România pentru a asigura toate cererile formulate de români în acest sens. Deasemenea, agențiile românești de turism care au grupuri de turiști sau turiști individuali în străinătate sunt în contact cu aceștia și se preocupă de aducerea lor în țară. Nu în ultimul rând, birourile de turism ale României din străinătate se găsesc la dispoziția turiștilor români care caută soluții pentru a reveni acasă, urmând să le furnizeze acestora infomații utile legate de oportunități de cazare, transport.

Comitetul de urgență în turism constituit la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului este permanent în legătură și se coordonează cu Guvernul, respectiv cu celelatle instistituții ale statului implicate în gestionarea acestei probleme.

Telefonul verde, 0800 868 282 poate fi apelat, începând de astăzi, în orice zi a săptămânii, între orele 8.00 și 24.00.

print

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*